Daca ar fi sa luam toate intrebarile ce ne apasa, probabil ca ne-am intreba direct ce reprezinta piramidele ? Care a fost scopul acestora si mai ales cum au fost construite ? Acest fapt ramanand sau nu o enigma pana in zilele noastre.

O sa lasam insa aceste intrebari si raspunsuri pentru mai tarziu si o sa incercam sa o luam pas cu pas.

Prima piramida

Prima piramida construita vreodata a fost cea a lui Djoser, localizata in regiunea Sakkara/Saqqara (in limba araba) din Egipt aceasta are nu mai putin de 4600 de ani vechime si a fost ridicata de catre al 2-lea rege al celei de a 3-ia dinasti a vechiului regat egiptean. Construita intre ani 2667-2648 I.Hr. aceasta a ramas cunoscuta pana in zilele noastre ca si Piramida lui Djoser. Un faraon ce a domnit nu mai putin de 19 ani asupra Egiptului, avand asadar timp suficient pentru as vedea lucrarea terminata sau cel putin in fazele finale ale acesteia. De asemenea acesta a fost si primul faraon din cea de a 3-ia dinastie.

Djoser, a fost asadar un deschizator de drumuri, dupa moartea sa nenumarati faraoni urmandui exemplul si construindusi propriile lor piramide, 16 dintre acestia inaltand uriasele morminte chiar in zona Sakkara/Saqqara. Totusi, asta nu inseamna ca dinastia unu si dinastia doi a vechiului imperiu egiptean isi igropa faraoni intr-un mod comun, acestia avand la randul sau morminte de diferite dimensiuni si forme. Printre acestea probabil ca cea mai celebra find Gisr el-Mudir , aceastra presupunanduse ca a fost